"A.Gücü-G.Saray maçındaki teşviği kim dağıttı?"

Türk sporunun usta kalemlerinden Kemal Belgin, gündemi meşgul eden UEFA'nın son kararları ve Fenerbahçe'nin konuyla ilgili tutumu hakkında ilginç yorumlarda bulundu.

Haber; Sporx.com Yazarlar
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
'A.Gücü-G.Saray maçındaki teşviği kim dağıttı?'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
26 Haziran 2013 16:22
Türk futbolunun nabzını iyi tutan isimlerden biri olan Kemal Belgin, gündeme ilişkin sorularımızı içtenlikle yanıtladı.

UEFA'nın Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen kararlarından Fenerbahçe'nin izlediği yola kadar Belgin önemli tespitlerde bulundu.

İşte usta kalem Kemal Belgin'den satır başları:

"BENCE İTİRAZA GİTMESİNLER"

- UEFA'nın bu kararını bekliyor muydunuz?


"Tabiki bekliyordum. Beklemez olur muyum? UEFA'yı tanımayanlar beklemiyordu bu kararı, bir de palavracılar tabii."

- Tahkime itiraz edildikten sonra bir değişiklik olur mu?

"Ben hiç tavsiye etmiyorum gitmelerini. Tahkimin cezayı aynen onamasına razı olsunlar, yeterki arttırılmasın ceza."

- Son çare CAS....

"CAS hikaye. Oradan hiçbir şey olmaz. Zaten gitmezler, zannetmiyorum. CAS'la oyun oynadılar. Önce gittiler, sonra çektiler davayı. Gideceklerini zannetmiyorum."

"PUAN SİLME KARARI UYGULANSAYDI ŞİMDİ..."

- TFF, hala açıklama yapmadı.


"Yapmaz. Ne yapacakki? UEFA, tarihinde ilk defa, bir ülkedeki lig maçlarında yapılmış olan şikeye ceza vermiştir. Yani kendi yarışmaları ile ilgili bir ceza değildir bu. Yani Şampiyonlar Ligi veya diğer kendi kupalarında cezalar verdi ama kendisine bağlı bir ülkede oynanan lig maçlarıyla ilgili tarihinde ilk defa şike cezası veriyor. Tabii bu da Türkiye Futbol Federasyonu'nun büyük mahareti sayesinde olmuştur. Şayet, Mehmet Ali Aydınlar'ın genel kurulunda bir konsensus ilan edilip de maddede değişiklik yapılarak puan silme kararı uygulansa bu günlere gelinmezdi. O gün "tek puanımızı silemezsiniz" diyenler, şimdi acaba ne diyecekler? Böyle bir kararda o ülkenin Futbol Federasyonu'nun bir saniye yerinde durmaması lazım."

- Yönetimin suskunluğunu neye bağlıyorsunuz? Sadece Yasemin Merçil konuştu...

- E konuşur, ne olacak bayandır. Söyleyecek neleri olabilir ki? Söyleyecek hiçbir şeyleri yok. Onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar mı? Yasemin Merçil bilmez. O başka ama İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, daha evvelden ceza alanlar, tabii Aziz Yıldırım en başta, onlar ne yaptıklarını biliyorlar ama ötekiler ne yapıldığını bilmiyor. Yani neyin açıklamasını yapacaklar? Yani federasyon istifa etmelidir derlerse hele ona çok daha kahkahalarla gülerim. O federasyon, sizi şuan da kılınıza dokunmadan orada durdurtan.

"TARAFTAR AZİZ YILDIRIM'I DEĞİL KONGREYİ PROTESTO ETSİN"

- Taraftarların protesto hazırlığı içinde olduğu söyleniyor...

"Bakalım içeri sokacaklar mı? Yani taraftar stadın içine girip sahada bir protesto yapmak niyetidneyse hatta, stadın önünde bir protesto yapmak niyetindeyse, ben vazgeçmelerini tavsiye ederim."

- Neden vazgeçmelerini tavsiye ediyorsunuz?

"Başlarına birşey geldiklerinde beni hatırlarlar. E tabi protesto edilmesi gereken Fenerbahçe'nin yönetimi ve Aziz Yıldırım değildir. O taraftarlara tavsiyem şudur ki; Temmuz ayının sonunda yüksek divan kurulu toplantısı vardır kulüpte. Son hafta, son Cumartesi. Gidip orada, Yüksek Divan Kurulu'nu protesto etsinler. Yarın öbür gün, toplanacak olağan üstü bir genel kurul ya da bir kongre artık her neyse, gidip o kongreyi protesto etsinler. Çünkü son 10 yıldır, esas suçlu yönetimi seçen ve hala alkışlayan Genel Kurul ve Yüksek Divan Kurulu'dur. Adamın ne kabahati var."

"YANAL'A SORUYORUM: 'O TEŞVİĞİ KİM VERDİ'"

- Aziz Yıldırım hakkında neler söylemek istersiniz...

"Valla Aziz Bey'in bundan sonraki stratejisi ne olur, nerede kalır, nerede gider, nerede durur, onu Türkiye'de hiç kimse bilemez. Töbe töbe Cenabı Allah bile bilemez."

- Fenerbahçe, tranfsere çok hızlı bir giriş yaptı. Teknik anlamda nasıl değişiklikler bekliyorsunuz?

"Şimdi şöyle diyecekler. "Bize bir şey çıkmayacaktı, işler hallolmuştu, bizi sabote ettiler, bizi içeriden vurdular, bilsek bu transferleri yapmazdık" diyecekler. Bunlar hep yarın üretilecek mazaretlerin başında geliyor. Tabiki bu Fenerbahçe Spor Kulübü'ne tarihinde indirilmiş en büyük darbedir. Bu darbenin mümessili olan Sayın Aziz Yıldırım için Avrupa Kupaları'na katılamamak hiç önemli değildir. Aziz Yıldırım için hayatta önemli bir iş vardır; Galatasaray'ı yenmek ve geçmek. Başka hiçbir şey önemli değildir. Onun için Fenerbahçe, 10 sene daha Avrupa Kupaları'na gitmese Aziz Bey'in umrunda bile değildir. O nedenle UEFA'nın vermiş olduğu bu ceza, Fenerbahçe camiasını, Fenerbahçe'nin tarihini, her türlü branşta ter dökmüş insanları ciddi şekilde yürekten yaralamıştır. Ama yaralanmayan bir tek adam vardır. O da Aziz Bey'dir."

- Ersun Yanal, "UEFA'nın bu ağır kararlarının sonucunda hem Avrupa, hem de dünya futbolu kaybeder. Avrupa ve dünya futbol seyircisi de kaybeder. Türk futbolu yoluna devam eder" ifadelerini kullandı. Bu açıklama ilgili ne söylemek istersiniz...

"Şimdi Ersun Yanal'a bende bir demeç vereyim. Fi tarihinde İstanbul'da oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçında Ankaragüçlü futbolculara dağıtılan teşvik primini kim, nerede, ne zaman, kime vermiş, kimler dağıtmıştır? O zaman Dünya futbolu yaralanmamıştırda şimdi mi yaralanacaktır. E tabi, "Hakan Şükür'ün devri bitmiştir, ben Türkiye'de yeni bir devrim yaratıyorum, yeni santraforlar üreteceğim" diyerek Türk Milli takımının yolunu kesen teknik direktörden başka ne beklenir ki?"

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam