Kulüpler faka bastı; skandal teklif 6+4

Ve Süper Lig kulüpleri sezon başından bu yana krize neden olan yabancı kontenjanı konusunda teklifini TFF'ye iletti. Teklifin altında yatan 'skandal' ise dikkatylerden kaçmadı. Sporx.com Genel Yayın Yönetmeni Tahir Kum, skandal öneriyi kaleme aldı.

Haber; Sporx.com
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Kulüpler faka bastı; skandal teklif  6+4
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
24 Ocak 2014 14:52
Tahir Kum yazıyor

... Ve Süper Lig kulüpleri sezon başından bu yana krize neden olan yabancı kontenjanı konusunda teklifini TFF'ye iletti. Bu konunun adeta öncüsü olan G.Saray Başkanı Ünal Aysal da perşembe günü TFF başkanı Yıldırım Demirören ile yaptığı görüşmede bu teklifi yineledi.

Kulüpler Birliği'nin (Fenerbahçe hariç) ortak teklifi 6+4 !

Yani kulüpler başta G.Saray olmak üzere 17 kulüp futbol federasyonundan ligin ikinci yarısında sahada 6 kulübede de 4 yabancı olmasını istiyor.
Evet... Sahada 6 yabancı 5 yerli ve yedek kulübesinde de 4 yabancı 3 yerli olsun istiyorlar.

Haberlere göre TFF başkanımız Yıldırım Demirören de bu teklife karşılık "18 kulübümüzün bu teklifin altında imzası olursa biz bu kararı alırız" demiş.

Zaten 1-2 aydır telhafuz edilen bu 6+4 konusunda şimdiye kadar "Allah aşkına bu nasıl olacak ?" diye soran olmadı.
Ne bir TFF yöneticisi... Ne bir kulüp idarecisi... Ne bir gazeteci?

Bu teklifi manşetlerine taşıyan meslektaşlarımız bile yabancı kontenjanı konusunda 6+4 teklifini sayfalarına taşırken, televizyonlarda dile getirirken bile acaba bu olabilir mi ?" diyerek hesap yapma zahmeti göstermedi.

Çünkü bu formül olmaz, olamaz. Kaleci dahil 7 oyuncunun oturabildiği yedek kulübesinde 4 yabancı o-tu-ra-maz!

Oturur oturmasına ama yedek kalecisinin yerli olduğu o kulübede 4 yabancı oyuncu oturtan takım her an sahada 10 kişi kalabilir.

Nasıl mı? Anlatalım.

3 oyuncu değiştirme hakkınız var. Ve bunun karşılığında kulübenizde 7 kişi... Bunlardan 4'ü yabancı, diğer 3'ü yerli oyuncu. O 3 yerli oyuncunun biri de kaleci olacak...
Soruyorum acaba böyle bir yapıda her şartta oyuncu değiştirabilir misiniz ?
Hayır.

Örnek verelim. Örneğimizde de yine bu 6 sahada 4 kulübede yabancı formülün öncüsü olan Galatasaray'dan olsun..
G.Saray'ın 6+4'e göre uyarlı 18 kişilik maç kadrosu...
G.Saray: Muslera - Eboue, Semih, Gökhan Zan, Telles - Melo, Selcuk İnan - Burak, Snaijder Emre Çolak - Drogba

Yedekler: Aykut Erçetin, Sabri Sarıoğlu, Umut Bulut, Amrabat, Chedjou,Dany,Hajroviç.
Kadro bu (6+4'e göre)

Kulübenizde 4 yabancı istediğinize göre burada ancak 3 yerli oturabilecek.

Ve bu 3 yerli oyuncudan biri kaleci... Aykut Erçetin. Geriye sahadaki 5 yerli oyuncuya karşılık değişiklik yapabileceğiniz sadece Sabri ve Umut kalıyor. Öyle değil mi? Maç başlıyor... Teknik direktör Mancini ikinci yarıya Emre'nin yerine Sabri'yi, Selçuk'un yerine de Umut'u alarak başlıyor diyelim... Veya ileryen dakilalarnda bu şekilde bir değişiklik yapma gereği duyuyor. Ve maçta 75. dakika o iki oyuncu değişikliğinden sonra Semih sakatlanıyor ve oyuna devam edemeyecek durumda. Ama kulübesinde yerli olarak bir tek kaleci Aykut Erçetin var.

6+4'ü isteyenlere soruyorum bu durumda stoper Semih'in yerine kaleci Aykut'u mu sahaya süreceksiniz? Bu formülün peşinde koşarken keşke teknik adamlarınızla da oturup olabilirliliğini konuşsaydınız.  Elbette bu işin sakıncası yanlışı bununla sınırlı değil. Bu anlattığım sakınca ve tehlikelerden sadece biri.

Acaba onca zaman kulüpler birliğinde bu 6+4 formülünün altına imza atarken bunun sahada her an takımınızı 10 kişi bırakabileceğini hiç düşünmediniz mi ?

Soruyorum, sizce böyle bir teklife (6+4) "Skandal teklif" yorumu getirmekte haksız mıyım?

 

GÜNÜN İLGİ ÇEKEN VİDEOSU
Tümü
 Reklam